Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πόρου και την συνεργασία της Κοινοπραξίας Πορθμείων Πόρου – Γαλατά, διανεμήθηκαν από 13-16 Αυγούστου, εκατοντάδες Τουριστικοί Χάρτες του Πόρου και Ενημερωτικά φυλλάδια Πόρου-Τροιζηνίας-Μεθάνων στους επισκέπτες του Πόρου που χρησιμοποίησαν τα Ferry Boat της Κοινοπραξίας.

Ο χάρτης του νησιού είναι έκδοση του Δήμου Πόρου και είχε σαν σκοπό να βοηθήσει τους εκατοντάδες επισκέπτες του Πόρου που έρχονται για πρώτη  φορά να προσανατολιστούν ευκολότερα στο νησί και να ανακαλύψουν παραλίες, οικισμούς και αρχαιολογικούς χώρους που δεν είναι ευρύτερα γνωστοί. 

Το ενημερωτικό έντυπο για την ευρύτερη περιοχή θα βοηθήσει τους επισκέπτες να δουν και άλλες υπέροχες εικόνες του Πόρου,  της Τροιζηνίας και των Μεθάνων που αποτελούν ειδυλλιακό τουριστικό προορισμό και να γνωρίσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές, τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής μας.

Τα ίδια έντυπα διανεμήθηκαν στα Τουριστικά Πρακτορεία του Πόρου για ενημέρωση των πελατών τους και στο Κ.Ε.Π του Δήμου για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο πολίτη.

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

POROS FREE WI-FI


Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πόρου  και την έγκριση του Δημάρχου Πόρου, έγιναν οι απαραίτητες εργασίες για την πιλοτική ενεργοποίηση του Δημόσιου Δωρεάν Ασύρματου Δικτύου Internet (Wi-Fi) στο παραλιακό μέτωπο του Πόρου (από τη ξύλινη προβλήτα, μέχρι την  Πούντα).

Συγκεκριμένα, έγιναν οι απαραίτητες εργασίες εκσυγχρονισμού της κεντρικής μονάδας που υπάρχει εγκατεστημένη στο Δημαρχείο Πόρου και ρύθμιση των περισσότερων ασύρματων πομποδεκτών (wi-fi κεραίες) που υπήρχαν σε επιλεγμένα σημεία στην παραλία.

Στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, είναι να επεκταθεί το υφιστάμενο ασύρματο δίκτυο, για καλύπτει μεγαλύτερο τμήμα του νησιού και να γίνουν περαιτέρω ενέργειες για την ισχυροποίηση του σήματος και την αύξηση της ταχύτητας των συνδέσεων. Οι έως τώρα εργασίες ολοκληρώθηκαν με την αφιλοκερδή εργασία του Ποριώτη τεχνικού Δικτύων κ. Πάνου Θεοχάρη και τη πολύτιμη συνδρομή τεχνικών του Δήμου.

Με το δωρεάν ασύρματο internet του Δήμου Πόρου μπορεί να συνδεθεί οποιοσδήποτε επιθυμεί, επιλέγοντας το «Pοros Wi-Fi» στη «Διαχείριση Συνδέσεων wi-fi» σε οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο ή Ηλεκτρονικό Υπολογιστή που διαθέτει τέτοια δυνατότητα. 

Η πρώτη σελίδα που εμφανίζεται είναι μια εντυπωσιακή φωτογραφία του Πόρου και βασικές πληροφορίες για την σύνδεση. Η σύνδεση επιτυγχάνεται με επιλογή του πλήκτρου FREE INTERNET. Για να μπορούν να συνδέονται όσο περισσότεροι χρήστες είναι δυνατόν, έχει περιοριστεί το χρονικό όριο σύνδεσης σε 2 ώρες. Μετά την παρέλευση της 2ης ώρας, η σύνδεση διακόπτεται αυτόματα και εφόσον το επιθυμεί ο χρήστης μπορεί να επανασυνδεθεί ακολουθώντας τα ίδια βήματα.

Ήδη από τη πρώτη ημέρα της πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος, οι συνδεδεμένοι χρήστες ξεπέρασαν τους 100. Η παρούσα χωρητικότητα του συστήματος είναι 250 χρήστες ανά ώρα, ενώ προβλέπεται η αύξηση της το προσεχές διάστημα.

Η πιλοτική λειτουργία του συστήματος θα ολοκληρωθεί στις 15/9/2011, οπότε και θα γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις και μετατροπές, με βάση τα έως τότε δεδομένα χρήσης και λειτουργίας.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ

Η Τουριστική κίνηση στον Αργοσαρωνικό είναι φέτος χαμηλότερη από το 2010. Οι λόγοι πάρα πολλοί: η μεγάλη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, οι μειώσεις μισθών και επιδομάτων που έχουν περιορίσει δραματικά το διαθέσιμο οικογενειακό εισόδημα, η κακή ψυχολογία του κόσμου κλπ. Όμως υπάρχουν ορισμένα ελληνικά νησιά που έχουν μεγάλη αύξηση τουρισμού. Η Ρόδος, η Κώς, η κέρκυρα, η Κρήτη, είναι μερικά από τα νησιά αυτά. Ο λόγος είναι προφανής: τα Διεθνή Αεροδρόμια που διαθέτουν και οι δυνατότητες που τους προσφέρουν για προσγείωση πτήσεων τσάρτερ. 
Ιδιαίτερα φέτος, που οι ταραχές των τελευταίων μηνών στην Αθήνα έχουν αποθαρύνει αρκετούς τουρίστες από το να χρησιμοποιήσουν το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ως πρώτο σταθμό για να συνεχίσουν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά με πλοία ή άλλα μέσα. Η απευθείας μετάβαση στα μεγάλα ελληνικά νησιά είναι η εύκολη και ασφαλέστερη λύση για μεγάλο αριθμό αλλοδαπών τουριστών.
Ένα αεροδρόμιο για πτήσεις τσάρτερ (πτήσεις χαμηλού κόστους) είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί  άμεσα στην Πελοπόνησσο (γιατί το Ελ. Βενιζέλος έχει απαγορευτικά υψηλά τέλη ειδικά για τα τσάρτερ). Ένα θέμα για το οποίο η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Πόρου, έχει προωθήσει πολύ με επιστολές σε Υπουργεία, Βουλευτές, Περιφέρειες Αττικής και Πελοπονήσσου, αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό από τις 26/4/2011. Μεγάλη ελπίδα έχουν δώσει οι πρόσφατες δηλώσες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη, για μετατροπή του Στρατιωτικού Αεροδρομίου της Τρίπολης σερ Πολιτικό με ιδιωτικά κεφάλαια. Οι ενέργειες της Επιτροπής θα ενταθούν και την επόμενη περίοδο με επιστολές, επισκέψεις και κάθε είδους δράσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς. 

ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ





Την τετάρτη 2 Αυγούστου ο Πόρος έζησε μια υπέροχη μουσική βραδιά, στο αμφιθέατρο του κτηρίου Συγγρού. Στα πλαίσια της καθιερωμένης γιορτής της λεμονιάς που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών "Η Ποριώτισσα", πραγματοποιήθηκε ένα μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο με οδηγό τον Ηρακλή Βαβάτσικα (ακορντεόν) και την Μόρφω Τσαιρέλη (τραγούδι). Όσοι τυχεροί προσήλθαν έζησαν μια ονειρική περιπλάνηση στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη  Σερβία  και τη Κορσική, με όχημα ένα μαγικό ακορντεόν και ξεναγό μια υπέροχη τραγουδίστρια.