Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

O JOHN TERRY ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Ο διάσημος  Άγγλος ποδοσφαιριστής και αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας, John Terry, πέρασε μέρος από τις καλοκαιρινές του διακοπές στον Πόρο. Συγκεκριμένα το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, ο Διεθνής αμυντικός της Τσέλσι, κολύμπησε σε παραλίες του νησιού και έκανε καταδύσεις στην αγαπημένη του παραλία στο Λιμανάκι της Αγάπης (Love Bay) με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, Στέφανο και Δημήτρη Μενεγάκη. Ο Τέρρυ, Απόλαυσε Ποριώτικους μεζέδες σε εστιατόριο Πολυτελούς Ξενοδοχείου και χωρίς κανένα πρόβλημα φωτογραφήθηκε με θαυμαστές του στο νησί. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γωστός και ως "κακό παιδί" της Τσέλσι, επιλέγει τον Πόρο για τις διακοπές του, και απ’ ότι φαίνεται, ο Αργοσαρωνικός αποτελεί αγαπημένο του προορισμό μιας και μετά τον Πόρο, συνέχισε τις διακοπές του στην Ερμιόνη.

Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής, έχει ανακηρυχτεί από την ΟΥΕΦΑ ως ο αμυντικός της χρονιάς, το 2005, 2008, 2009.
Πηγή: "Ο Γαύρος", Porosnews.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ 4η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Τετάρτη 5 Ιουνίου η 4η  Έκθεση Ελληνικοί Τουριστικοί Προορισμοί στο Πολυχώρο του Μετρό στο Σύνταγμα. Στην Έκθεση  συμμετείχαν για πρώτη φορά 5 περιοχές του Αργοσαρωνικού σε κοινό περίπτερο: Αίγινα, Αγκίστρι, Τροιζηνία-Μέθανα, Πόρος & Σπέτσες. Το περίπτερο προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από την ευγένεια και το χαμόγελο των εθελοντών από τα πανέμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Τροιζηνία-Μέθανα.
Η πρώτη κοινή παρουσίαση των περιοχών του Αργοσαρωνικού οφείλεται στην πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Επαγγελματικών Φορέων Αργοσαρωνικού, την οποία αγκάλιασαν αμέσως όλοι οι Φορείς & Δημοτικές Αρχές της περιοχής. Στο κοινό περίπτερο, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο μαζί με το αντίστοιχο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες), καταλαμβάνοντας περίπου 30 τ.μ, κάθε περιοχή είχε το χώρο της και προέβαλε τα αξιοθέατα, τα παραδοσιακά προϊόντα και τις τουριστικές επιχειρήσεις της. Η μεγάλη οπίσθια επιφάνεια του περιπτέρου, καλύφθηκε από μια τεράστια αφίσα 7 μέτρων στην οποία κάθε περιοχή παρουσιάστηκε με τις χαρακτηριστικότερες της εικόνες.
Κυρίαρχη θέση στο περίπτερο είχαν οι καλοκαιρινές δραστηριότητες που μπορεί να βρει κάθε επισκέπτης στον Αργοσαρωνικό: Ιστιοπλοΐα, Κανώ-Καγιάκ, Ποδηλασία, Water-Ski & Wake-Board. Ιδιαίτερο στοιχείο ήταν η παρουσία Ηφαιστειακών πετρωμάτων από τα Μέθανα. Η νέα τάση στην τουριστική προβολή εμφανίστηκε με τη παρουσίαση των Δωρεάν i-pad/i-phone & Android Εφαρμογών: Click Spetses & Click Poros από την εταιρεία Creation Advertising σε 2 i-pad τα οποία είχαν την ευκαιρία να «εξερευνήσουν» οι επισκέπτες.  
Το περίπτερο του Αργοσαρωνικού επισκέφτηκαν και συνομίλησαν με τους εθελοντές, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χρήστος Πάλλης, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού κ. Λιάσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κ. Δημήτρης Κατσικάρης, οι βουλευτές κ. Κώστας Κατσαφάδος και Δημήτρης Καρύδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο Δήμαρχος Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης και πλήθος κατοίκων και φίλων του Αργοσαρωνικού. 
Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί την Επαγγελματική Ένωση Αίγινας, την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας, την Επαγγελματική Ένωση Αγκιστρίου, τον Εμπορικό-Επαγγελματικό Σύλλογο Πόρου, τον Σύλλογο  Ενοικιαζομένων Δωματίων Πόρου-Γαλατά, την Ένωση Ξενοδόχων Μεθάνων, τον Εμπορικό Σύλλογο Σπετσών, τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Αίγινας, τους Χορηγούς & τις Δημοτικές Αρχές της περιοχής. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους υπέροχους εθελοντές που προσέφεραν τον καλύτερο εαυτό τους για να πείσουν τους επισκέπτες να επισκεφτούν τα Νησιά του Αργοσαρωνικού & την Τροιζηνία-Μέθανα αυτό το καλοκαίρι.

Η Οργανωτική Επιτροπή για την δράση της Σ.Ε.Ε.Φ.Α.: 


Δημήτρης Συξέρης, Νίκος Γιαννούλης, Σταύρος Καλαμάκης, Μιχάλης Πάνου, Ιάσονας Ορλάνδος, Μαίρη Κασιμάτη.

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ή ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;

Κατά μέτωπο επίθεση στη διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ελ. Βενιζέλος εξαπέλυσε η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair με δελτίο Τύπου που εξέδωσε για τον εορτασμό της πρώτης εσωτερικής πτήσης στην Ελλάδα. Η Ryanair έχει δρομολογήσει αεροσκάφος στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Χανιά, ενώ όπως αναφέρει αναμένεται να αναλάβει και νέες γραμμές εσωτερικού.
Στο δελτίο Τύπου μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι η πολιτική υψηλών κομίστρων που εφαρμόζει το ΔΑΑ και η άρνηση της διοίκησης να βρει φόρμουλα συνεργασίας με τη Ryanair στερούν από την Ελλάδα τουρίστες σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την οικονομία και ιδιαίτερα για τη βαριά βιομηχανία του τουρισμού. παράλληλα επισημαίνει ότι σε αυτή τη φάση η επιβατική κίνηση στον ΔΑΑ έχει υποχωρήσει κατά 22, από τα 16,4 εκτ. επιβατών το 2008 στα 12,8 εκατ. το 2012.
Η εταιρία αναφέρει ότι έχει υποβάλλει και συγκροτημένο σχέδιο συνεργασίας με πολλά ελληνικά αεροδρόμια στον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, το οποίο αν γίνει αποδεκτό η εταιρία θα φέρει στην Ελλάδα 10 εκατ. επιβάτες μέχρι το 2016(!).
Πηγή; sofokleusin.gr