Τρίτη 6 Μαΐου 2014

"ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ" ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ !

 Τη Κυριακή 4 Μαΐου 2014, μια μικρή παρέα έκανε μια διαφορετική διαδρομή στα γραφικά σοκάκια του Πόρου. Η δημοσιογράφος Αγγελική Ρίζου, με το συνεργείο της εκπομπής "Μένουμε Ελλάδα" παρέα με 6 παιδιά από τη περιοχή, περπάτησαν, διασκέδασαν, συζήτησαν για τον Μαγευτικό Πόρο και τα όνειρα των νέων του νησιού. 

Ο Γιώργος, ο Νίκος, η Δανάη, ο Κυριάκος, ο άλλος Γιώργος και η Ελευθερία, είπαν πολλά αλλά έδειξαν ακόμα περισσότερα στο συνεργείο της ΝΕΡΙΤ που για περισσότερες από 4 ώρες ανακάλυπτε μαζί τους το μαγευτικό νησί του Αργοσαρωνικού. 

Η βόλτα ξεκίνησε από την παραλία του νησιού, δίπλα στα δεκάδες υπέροχα επαγγελματικά σκάφη που μετείχαν στην Διεθνή Έκθεση East Med Yacht Show 2014 Poros. Αφού περπάτησαν δίπλα στα σκάφη, ανηφόρησαν από τα σκαλάκια της Χατζοπούλειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης και στη συνέχεια απόλαυσαν την υπέροχη θέα από το Ρολόι του Πόρου. 

Στη σύντομη στάση δόθηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες -εκτός κάμερας - για την ιστορία του ρολογιού από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πόρου κ. Δημήτρη Συξέρη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου κ. Δημήτρη Μωρόπουλο

Τα αγόρια της παρέας με άνεση επαγγελματία, εντυπωσίασαν το συνεργείο της εκπομπής και έδωσαν την καλύτερη εικόνα του Πόρου για τους τηλεθεατές που θα απολαύσουν την εκπομπή. 

Στη συνέχεια και αφού έγινε η απαραίτητη δροσιστική ανάπαυλα με δροσερό νερό που προσέφεραν κάτοικοι του Πόρου, η παρέα συνέχισε για το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη με γέλια και πολύ καλή διάθεση, στην οποία συνέβαλε ο αυθορμητισμός και η φιλόξενη συμπεριφορά των περιοίκων. 

Η παρέα συνέχισε για την πλατεία του Αγίου Γεωργίου, όπου συναντήθηκε με τον εφημέριο του Μητροπολιτικού  Ιερού Ναού π. Γεώργιο ο οποίος έδωσε πολλές πληροφορίες για τις περίφημες  Αγιογραφίες του Ναού. 

Στη πλατεία του Αγίου Γεωργίου, ήταν η σειρά των κοριτσιών να μιλήσουν για τα όνειρα και τις ανησυχίες τους, για το σχολείο που σε λίγο καιρό τελειώνει και για το μέλλον που ατενίζουν με αισιοδοξία. 


Οι μεγάλες επιτυχίες του Λυκείου του Πόρου, αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για τις δυνατότητες εκπαίδευσης που παρέχει το νησί και η δημοσιογράφος Αγγελική Ρίζου, τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία. 

Μετά τα κορίτσια ήρθε η σειρά πάλι των αγοριών να πουν για τις αμέτρητες δυνατότητες διασκέδασης που προσφέρει το νησί στους νέους τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Όχι μόνο για τις καφετέριες και τα μπαράκια, αλλά και τις δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης στον Πόρο: Ποδηλασία, Θαλάσσια Σπορ, Ιππασία, Πεζοπορία, Καταδύσεις και πολλά άλλα. 





Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αθλητική υποδομή του Πόρου με τους  Ναυτικούς Ομίλους ΝΟΠΤ & ΟΝΑΤ, τα Ποδοσφαιρικά και Γυμναστικά Σωματεία και τις δυνατότητες που παρέχουν στους νέους του νησιού για δημιουργική απασχόληση. 

Οι υπεύθυνοι της εκπομπής, έμειναν ενθουσιασμένοι με τα γυρίσματα και την αυθόρμητη συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, ενώ ευχαρίστησαν τον Δήμο Πόρου για την αμέριστη υποστήριξη και πληροφόρηση. 

Έπειτα από επιθυμία των εκπροσώπων του Δήμου Πόρου κ. Δημήτρη Συξέρη και κ. Δημήτρη Μωρόπουλου η οποία έγινε αποδεκτή από το συνεργείο της ΝΕΡΙΤ, δεν συμμετείχαν στα γυρίσματα οι ίδιοι για λόγους δεοντολογίας, ενόψει των προσεχών Δημοτικών Εκλογών αλλά μόνο τα 6 παιδιά του Πόρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου