Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

2 ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ !



Στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης East Med Yacht ShowPoros 2014, διοργανώθηκαν για πρώτη φορά 2 Ημερίδες με ιδιαίτερα σημαντικά θέματα που σχετίζονται με τον Τουρισμό και τις οποίες τίμησαν με την παρουσία τους εξαιρετικοί Έλληνες και Ξένοι ομιλητές.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 3 Μαΐου διεξήχθη το  1ο YACHTING SUMMIT POROS 2014 στην Αίθουσα του κτηρίου Συγγρού, στο οποίο χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ κ. Χρήστος Πάλλης, ο Πρόεδρος της ΕΣΜΕΘ κ. Γιώργος Κολλίντζας και ο Σύμβουλος της Τουρκικής Πρεσβείας κ. Baris Kalkavan.

Στην Ημερίδα, αναπτύχθηκαν τα ζητήματα της Φορολόγησης των Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής, της Ασφάλειας και της Νομοθεσίας που διέπει τον Κλάδο του Θαλάσσιου Τουρισμού, ενώ έγινε εκτεταμένη αναφορά από τον κ. Ανδρέα Καροτσιέρη (συνιδιοκτήτη της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια και Πρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας K2 Smart Jets) στην ανάπτυξη των Υδατοδρομίων και της διασύνδεσης μεταξύ της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Ελλάδας με Υδροπλάνα.

Ο κ. Καροτσιέρης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως ο Πόρος περιλαμβάνεται στις 15 πρώτες περιοχές της Χώρας που θα καταθέτουν τεχνικό φάκελο για την Αδειοδότηση Υδατοδρομίου, προσφέροντας του τη δυνατότητα να αποτελέσει Κόμβο Εξυπηρέτησης των Υδροπλάνων που θα επιχειρούν στον Αργοσαρωνικό. Επίσης ανακοίνωσε πως  η εταιρεία του υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την μεγαλύτερη Τουρκική εταιρεία Υδροπλάνων με σκοπό την απρόσκοπτη διασύνδεση μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Ελληνικών Υδατοδρομίων, με τα Ελληνικά Υδροπλάνα της Κ2 Smart Jets που θα ενταχθούν τους προσεχείς μήνες στον αεροπορικό της στόλο.

Την Ημερίδα ολοκλήρωσε η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα. Μαρία Λεκάκου, η οποία ανέπτυξε τις επιπτώσεις του θαλάσσιου Τουρισμού στις Κοινωνίες και την Οικονομική Ζωή των Νησιών. 
Ο κ. Δημήτρης Μωρόπουλος

Ο κ. Δημήτρης Συξέρης
Τη Δευτέρα 5 Μαΐου, έλαβε χώρα πάλι στο κτήριο Συγγρού το Συνέδριο Θεματικού Τουρισμού στο οποίο αναπτύχθηκαν τα ζητήματα του Θρησκευτικού Τουρισμού, του Ιατρικού – Ιαματικού Τουρισμού, του Καταδυτικού Τουρισμού και του Γαστρονομικού Τουρισμού που αποτελούν τις πλέον αναπτυσσόμενες κατηγορίες «Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού» σε Διεθνές Επίπεδο.

Χαιρετισμό στο Συνέδριο απεύθυνε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου κ. Δημήτρης Μωρόπουλος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πόρου κ. Δημήτρης Συξέρης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο Πόρος πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη πολλών Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, διαθέτοντας μεταξύ άλλων Μοναδικής Ομορφιάς Ιερές Μονές και  Εκκλησίες, Σχολή Καταδύσεων, Προϊόντα Π.Ο.Π και Μοναδικές Γεύσεις, ενώ είναι ήδη σε εξέλιξη η δημιουργία Κέντρων Θαλασοθεραπείας – SPA.  

Μεταξύ άλλων Εισηγητές στα επιμέρους θέματα του Συνεδρίου, ήταν:

Ο κ. Κουσκούκης
         
         Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Πηγών, Καθηγητής Δερματολογίας κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης. Ο κ. Κουσκούκης, με μια πολύ κατατοπιστική παρουσίαση, έδειξε τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η Ελλάδα στην αξιοποίηση και ανάπτυξη του Ιαματικού Τουρισμού, σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες.
  
  Ο Διακεκριμένος Πλαστικός Χειρουργός κ. Ζήσης Μπουκουβάλας, ο οποίος σκιαγράφησε τις συνέργειες που μπορούν να υπάρξουν στα πλαίσια του συνδυασμού Ιατρικών Υπηρεσιών και Διακοπών σε Θαλάσσιο ή Χερσαίο Περιβάλλον των Ξένων επισκεπτών.  
         
   Ο Σύμβουλος της Τουρκικής Πρεσβείας και μέλος της UNESCO κ. Baris Kalkavan, παρουσίασε τις ενέργειες που κάνει η Τουρκία στην χαρτογράφηση των σημείων ενδιαφέροντος Καταδυτικού Τουρισμού και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.  
    
    O Καθηγητής Τουριστικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης και Σύμβουλος σε θέματα θρησκευτικού Τουρισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Χρήστος Πετρέας, έκανε δύο τεκμηριωμένες τοποθετήσεις στα ζητήματα της ανάπτυξης του Θρησκευτικού και του Καταδυτικού Τουρισμού καθώς και τις δυνατότητες συνδυασμού αυτών των φαινομενικά διαφορετικών μορφών.



      Η Μορφωτική και Τουριστική Ακόλουθος της Τουρκικής Πρεσβείας κα. Asli Gundogdu Aksungur, έκανε εκτεταμένη αναφορά στις δράσεις προβολής του Τουριστικού Προϊόντος της Τουρκίας και το μεγάλο ποσοστό  Αρχαιοελληνικών και Βυζαντινών σημείων ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονται σε αυτό (Αγιά Σοφιά, Ναός Αρτέμιδος στην Έφεσο, Ι.Ν Αγίου Νικολάου στην Αττάλεια κλπ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου